Thursday, May 16, 2013

And that's how it END's ~ PART 1



Assalammualaikum. Hye guys.
I actually want to share my story about love. Okey, " BORED " ~~~ Haha.
Siapa nak baca, baca k ? Tapi kalau rasa meluat, takpayah and seriously this entry is quite long ~ ^^


What is love ? What's the meaning of LOVE actually ? -__-
Frankly speaking, up until now that I'm 21 years old, I still can't understand what is the meaning of LOVE ? Does it important ? Without it we can DIE ? Oh really ? Is there such things happened ? Someone help me ! I'm quite confused right know. Huehuehue :-)


Up until now I have been " in love " for about 4 times. 
*Thought I don't know the meaning of love but I still can fall in love. Stupid, ain't ? -_-
4 times, is the one which I can recall and the one that I truly care, love and happy while being with them.




The first one (MRBS);
I know him trough out the program which my school dealing with Kolej Profesional Mara Seri Iskandar doing a program..... Hmmm, I seems can't recall the program name. It's been a years !! At that time, i'm actually soon to be a PMR candidate ( years of 2006 ) and that program is something related to those who will sit on that 8 subject paper  lahh kannnn. Huhuhu. At that time i'm 14 years old and he is 21 years oldOh yaaa, btw, he is actually one of the facilitator that being in charged of us. And i'm in his group. :-)


Nak dijadikan cerita, i got his phone number and we are being texting all the times. Dia baik sangat, selalu ada dengan aku. Aku banyak luahkan masalah pada dia. Maybe dia dah tua and banyak pengalaman, nasihat - nasihat yang dia bagi adalah bernas dan boleh dikategorikan masuk akal ! My bad, aku salah anggap kasih sayang dia sebagai sesuatu yang melebihi had; padahal dia sayang aku tak ubah macam dia sayang adik dia sendiri. Dia anggap aku ni adik dia je. How sad is that, being in love and he said,


" Emy tak ubah macam adik abang. Abang anggap emy adik abang je. Not more than that. "


But yaaaa, perempuan weh !!
Kalau beri perhatian sikit je, dia boleh cair macam ice cream yang terdedah di bawah teriknya cahaya matahari. Macam mana ice cream tu cair, macam tu jugaklah hati orang perempuan cair bila dia dah tangkap cintan dengan seseorang lelaki itu. But maybe uoll akan cakap, 

" Hello, you are just fourteen and you are in love ? This is not love ! This is what we called ' C.I.N.T.A M.O.N.Y.E.T ! "


Why ? Sebab aku lahir tahun monyet so uoll cakap ini cinta monyet ??? Huehueuhue :-) 
Bagi aku, ini cinta sebab perasaan aku tersangatlah tulus saat - saat itu. *Jijiknya bahasa aku ! -_- Haha. Kenapa aku cakap ianya tulus ? Sebab dia dah ajar aku banyak benda yang sebelumnya aku takpernah rasa. Disayangi dan juga menyayangi. Silapnya aku tersalah tafsir erti kasih dan sayang itu. Walaupun ianya bertepuk sebelah tangan, tapi aku gembira sebab dia dah ajar aku erti cinta yang sebenar. Cinta tak semestinya memiliki kann ?


Sayangnya aku dah lost contact dengan dia. 
Sumpah sedih dan aku taktahu macam mana nak cari dia :-/  

P/S : Dear abang, abang sihat ? Orang rindu kat abang tahu ! Orang taktahu macam mana nak cari abang. Kan best kalau abang masih lagi contact dengan orang. Abang dah tukar number fone, orang pun sama. Yaaa, it's my fault. But now, trust me that I tends to realize that we seriously can't be together ! I want you here, as my brother's who are always by my side like the old times ago. How I wish I can turn back the time and I will make sure that I'll never told you about my feelings that had made us becoming far, far and far away~~ And I also will make sure that I'm not going to lost contact with you. I hope that one fine day I can see you again abang. I really hope that. :-/


So that was the first love of mine. Here's come the second love. ;)


The Second's One (AHMZ);


He is actually my classmate for about 2 years which is; form 4 and form 5. Yaaaa, kami couple satu kelas okeh ! Kat dalam kelas kami ada tiga couple. Haa, hebat kan ? Hahaha. Mula - mula couple sue dan imran. Tak lama lepas tu, aku mai join dengan Hannan, nak couple jugak ! -_-" Hahaha. Dah adat bercinta, tak semestinya sentiasa bahagia kan ? Perhubungan sue dan imran akhirnya musnah.  Begitu juga aku dan Hannan. Datang pulak couple baru, si tieka dan ikram. Nenenene~ ;)
Tapi, pada akhirnya semua couple ni hancur noks ! Takde jodoh nak buat macam mana kan ? :')


Hannan. Haihhh, kau baik gilerr nan. Kita putus pun, aku yang buat perangai. Setahun couple dengan dia. Nak naik form 5, aku mintak putus. Budak - budak. Lagipun, serious talk lahhhhhh ~ Kalau couple lama - lama kita akan bosan. Who's with me ? Betul kan cakap aku ni ? Couple lelama ni memang bosan. Jadi sebab bosan, aku mintak putus. Sebab lain pulak, aku dah jatuh hati dengan orang lain. Aku tak sanggup nak lukakan hati dia lagi. Bukan aku tak sayang, cuma makin lama, ianya makin pudar. Bukan aku pinta, cuma ianya terjadi tanpa aku sedar.


Aku tahu dia sayang aku. Dan aku jugak tahu aku jahat sebab sanggup buat dia macam tu. Dia maafkan aku. Dia maafkan semua salah aku. Tak lama lepas tu, masa aku dah start belaja kat poly jawa tu kteorg couple balik. Dia kata dia sayang aku lagi dan aku terima. Aku seniri confuse macam mana aku boleh couple balik dengan dia ? Kenapa aku mintak dia bagi aku peluang untuk tebus kesalahan aku padahal aku berulang kali menyakiti hati dia ? Dan yaaa, aku buat perangai lagi. Aku mintak putus lagi ! Ya Allah, kenapalah aku kejam sangat ?


Aku ingat aku mampu pupuk balik perasaan sayang aku pada dia, tapi ternyata aku takboleh. Dia jadi marah ! Dia kata aku mainkan perasaan dia. Pahit kedengaran, tapi itulah hakikatnya. Betapa kejamnya kau mie ! Aku rela dia benci aku. Aku unfriend dia kat fb. Aku deleted contact dia. Aku lari dari dia. Aku taksanggup nak berdepan dengan dia. Hatinya ku lukai. BERULANG KALI !!


Entah macam mana, aku message dia. Aku mintak maaf atas semua kesalahan aku. Aku tak marah dia benci aku. Aku tahu kebencian dia itu wajar. Aku seniri benci dengan apa yang aku buat kat dia. Aku kejam sangat ! Tapi, pemurahnya hati dia. Katanya dia dah lama maafkan aku. Dia maafkan segala kesalahan aku. Dulu dia penah maafkan aku, dan sekarang dia masih maafkan aku. Kata - kata maaf dia buat aku makin rasa serba salah. Berdosa sangat rasanya. :')


So, apa jadi dengan kteorang sekarang ? Kami kawan. Kawan macam biasa. Message, tegur tegur kat facebook, wechat. Haha. Kteorang rajin wechat. Kadang kadang dia wechat aku, kadang kadang aku pulak yang wechat dia. Kata orang mudah menukarkan seorang kawan menjadi seorang kekasih. Yaa, kami begitu. Dari kawan ke kekasih. Dan kata orang juga, sukar untuk menukarkan seorang kekasih menjadi seorang kawan. Well, kami boleh je ? :) Kami bermula dari menjadi seorang kawan, dan pada akhirnya kami kembali menjadi seorang kawan. It's a good thing right ? ;)


P/S : Hoi budak poyo ! Yee, LU ! Wa nga cakap pasal lu ahh ni. Wa tahu lu baca. Lu dari dulu suka stalk blog wa kan ? Hikhikhik. Bro, wa cuma nak cakap, 
" TERIMA KASIH !! "
Terima kasih bro sebab lu maafkan wa. Terima kasih lu sudi jadi kawan wa. Besar dosa wa kat lu. Wa kejam giler dengan lu. Tapi, lu takyah risau. Wa dah dapat balasan wa. Lagi teruk dari apa yang wa dah buat kat lu. Inilah balasan wa sebab wa buat jahat kat lu. Wa sentiasa doakan kebahagiaan lu. Wa doakan semoga lu dapat perempuan yang baik. Lu baik, so perempuan yang baik akan jadi milik lu bro. Wa akan berdoa, dan akan terus berdoa untuk lu. Terima kasih bro. Wa hargai kehadiran lu dalam hidup wa. Wa sayang lu. Dari dulu sampai sekarang wa memang sayang lu. :)

My Classmate for 2 years. #Seni Reka Tanda #5VC2 #2009

Dear all readers, i'll see you in part 2.
Dah panjang sangat ni. Nanti uoll bosan pulak nak baca entry ni. Huehuehue. In part 2, it will be the 3rd and 4th love story of mine.

See ya.
THE END
Wassalam :)

1 comment: