Wednesday, March 13, 2013

Langkawi Trip - Part 1 ;)

Assalammualaikum kawan - kawan.
Well hello there world ! *Bajet ada orang baca je kau ni mie. -.-" Okay, drop it.


Pada 8 - 10 march yang lalu, kteorang ( which means #MagnificientCrew #Classmate #DHK6A ) pergi Langkawi for our trip which under Entrepreneurship subject with our beloved lecturer's Mr.PA, Encik Khairul Nizam. Trip kami ni selama 3 hari 2 malam.

Mr. PA, Encik Khairul Nizam :)


8.March.2013

Pagi pagi lagi kami dah kena ada kat poly. Seawal pukul 6 pagi okeh ! Solat ramai-ramai kat Pusat Islam then, straight gerak ke Jetty Kuala Perlis. Punyalah azab duk dalam bus. Kematu bontot wa cakap lu. 8 jam tahu ! Aku tidur, bangun, tidur lagi, then bangun, sambung lagi tidur, dan bangun but still tak sampai sampai jugak. Haihhhhhh. Naik cramp kaki aku stay lelama dalam bus.

Btw, aku memang takbole nak stay lelama dalam bus. Kalau tak, nanti kaki aku cramp dan confirm aku nanges sebab sangat sakit. Mak aku tahu, dan dia mesti ada urut kaki aku ni kalau aku cramp. Dulu time kecik kecik lah. Heheh. *Rindu mak :'(


So dipendekkan cerita, dalam pukul 2 petang macam tuu, kami pun sampai kat Jetty Kuala Perlis. Kena tunggu dalam sejam sebab tiket ferry kul 3 petang pulak. -.-"

Boarding the ferry, Le me inside it.

So, dalam sejam jugaklah dalam ferry tu baru sampai ke Jetty Pulau Langkawi. Bila kami sampai, bus memang dah siap sedia ada tunggu kami. Btw, kami menyewa bus sekolah Teknik Langkawi. *If not mistaken. Bukan amek tau punn. Main naik je. Hahaha. >_<


So, destinasi pertama kami ke kilang gamat. Actually, it supposed to be for the last day baru kami pergi sana. But, driver bus tukar semua plan kami. Like, Errrr ? -.-" Sokaylah, dia lebih arif dengan keadaan kat Langkawi tu kan, kami pun follow jelahh.

Minyak gamat panas. *Tapi tak panas mana punn. But, aku bedal jugaklah dalam dua botol. Hahaha. Sangat murah. RM10 je.

Ebab pun nak shopping jugak. Sakan gila shopping. -_-" Huhuhuhu.

Lepas melawat kilang gamat, kami straight pegi makan. Lapaaaaaa ! 8 jam dalam bus, perut bukan berdondang sayang lagi, siap shuffle noks ! Haha. Siap makan, gerak ke tempat penginapan. Kami check in kat Adina Motel. *Bole google eh kalau nak tauu. Huhuhu. 

Lepas check in is a leisure time ! Aku, ebab, aten nan bella takpegi mana - mana. Kami tidur sampai lebam ! Yelaaa, dua hari pulak tak tidur. Sob sob sob.

So, end of day 1. Wait for day 2 okeyyyy.

See ye in the next entry.
THE END
Wassalam

No comments:

Post a Comment