Saturday, March 16, 2013

Langkawi Trip - Part 2 :)


Assalammualaikum (*takjawab dosa, kalau jawab saya sayang ! Hihi ^^ )
Seperti yang dijanjikan, here's come part 2 of Langkawi Trip.


9.March.2013

Pukul 6 pagi dah bangun sebab pukul 8 pagi dah kena berkumpul. 
Like, awalnyaaaaaaaaaaaaaaa -_____- Sob sob sob~
So, aktiviti untuk hari ni melawat Buffalo Park, Island Hopping and to Pekan Kuah for shopping.


Getting ready. Le me and my housemate Aten, Bella and Ebab :)

Le me, Before entering the Buffalo Park :)
Le me, feeding the buffalo.

Kerbau kerbau ni semua lapar. Sua je terus ngappp. Comel. Hahaha. :)

So, lepas dah puas hidu bau - bauan yang seharum dan semerbak kasturi ni kami pun meneruskan perjalanan. 

See ya dear buffalo. Hahaha ^^

Next location is Island Hopping. We go to Pulau Beras Basah and Tasik Dayang Bunting. 

Le me and Ebab. " H " words is missing right there. Masuk Instagram kena crop lah kannn. ;)
Yee, tahu aku pendek. Jangan nak bahan eh ? Aku cepuk nanti ! HUH.

Kami tak mandi, so hang out kat sini jelah mamam jajan. Ngee :D

Taklama kami kat Pulau Beras Basah ni. Dalam setengah jam je. 
Pastu gerak pegi Tasik Dayang Bunting pulak.


This is why that this tasik being called " Dayang Bunting ". Take a deep look, it does showing a figure of a pregnant women. Indahnya ciptaan Tuhan :)

Welcome to Tasik Dayang Bunting :)





So, cukuplah. Gambar tak banyak mana pun masa kat tasik dayang bunting ni. Kalau adapun muka aku buruk, so taknaklahhhh masukkannnnnn. Hihihihi. 


Le me, saying good bye to Pulau Beras Basah and Tasik Dayang Bunting. See ya next time, InshaAllah. :)

Lepas dah puas ( not us lah sebab kami kan tak mandi ), straight gerak balik. Sampai je nampak gambar aku kat pinggan kecik tuuu.

Haaaa, ni lah yang aku maksudkan tuu. Candid habis. Aku tak dengar kot mamat tu suro tengok camera, and at the end INILAH HASILNYA -_-

Okey, drop it. Seterusnya, kami gerak pergi masjid. For those yang mandi tu nak tukar baju, mandi dan solat terus. Lepas tu gerak ke Pekan Kuah. Shopping time !!

Kalau kat Langkawi mestilah famous dengan coklat kan ? Daim, Kisses, Toblerone, Tiramisu, Cadbury, Kinder Bueno, Kitkat, Ferrero Roacher dan macam - macam lagi lahhhhhhh. Aku beli Daim ( RM42.90 Superpack; dapat 3 terus ), Kisses (RM6 ), Cadbury ( RM12 Superpack; dapat 2 ), Tiramisu ( RM9 ) dan yang lain tu aku tak ingat.

Roughly, I did spent for about RM71 just for chocolate's -___-
*Bukan main bising lagi mak bila dapat tahu aku habeskan duit sebanyak tu sekali untuk chocolate sahaja ! Alaaaa maaa, orang beli untuk mak jugak. Jangan marah ehhh ? Ngeeeeee :D

Lepas dah abes shopping chocolate, aku, aten, bella and ebab duduk dalam bus je sebab malas dah nak jalan - jalan kat Pekan Kuah tuuu. Penat dan lebih tepat lagi kami nak jimat duit. Kalau teruskan berjalan entah berapa ringgit lagilah bakal melayangggg~ -___-

Lama jugak kami tunggu dalam bus. Yelahh, dah timing untuk shopping sampai pukul 8 malam tauuuuuuu. Yang lain semua duk seronok ber 'shopping. Kami dah pishangggg duduk dalam bus. Bergossip non-stop. Hahahaha. So, nak dekat dekat pukul 8.30 jugaklahh; officially bus pun gerak. Next location is, MAKAN ! Laparrr gila nokkkkk ! -_-


Lepas makan, straight balik motel. Leisure time and boleh buat apa je yang kami nak. Kami kuar kejap. Window shopping. Dah beli apa yang patut, kami balik bilik dan tidurrrrrrrr. ^^

So, end of day 2. Wait for day 3 okeyyyyy.
See ya in the next entry~

THE END
Wassalam.

Wednesday, March 13, 2013

Langkawi Trip - Part 1 ;)

Assalammualaikum kawan - kawan.
Well hello there world ! *Bajet ada orang baca je kau ni mie. -.-" Okay, drop it.


Pada 8 - 10 march yang lalu, kteorang ( which means #MagnificientCrew #Classmate #DHK6A ) pergi Langkawi for our trip which under Entrepreneurship subject with our beloved lecturer's Mr.PA, Encik Khairul Nizam. Trip kami ni selama 3 hari 2 malam.

Mr. PA, Encik Khairul Nizam :)


8.March.2013

Pagi pagi lagi kami dah kena ada kat poly. Seawal pukul 6 pagi okeh ! Solat ramai-ramai kat Pusat Islam then, straight gerak ke Jetty Kuala Perlis. Punyalah azab duk dalam bus. Kematu bontot wa cakap lu. 8 jam tahu ! Aku tidur, bangun, tidur lagi, then bangun, sambung lagi tidur, dan bangun but still tak sampai sampai jugak. Haihhhhhh. Naik cramp kaki aku stay lelama dalam bus.

Btw, aku memang takbole nak stay lelama dalam bus. Kalau tak, nanti kaki aku cramp dan confirm aku nanges sebab sangat sakit. Mak aku tahu, dan dia mesti ada urut kaki aku ni kalau aku cramp. Dulu time kecik kecik lah. Heheh. *Rindu mak :'(


So dipendekkan cerita, dalam pukul 2 petang macam tuu, kami pun sampai kat Jetty Kuala Perlis. Kena tunggu dalam sejam sebab tiket ferry kul 3 petang pulak. -.-"

Boarding the ferry, Le me inside it.

So, dalam sejam jugaklah dalam ferry tu baru sampai ke Jetty Pulau Langkawi. Bila kami sampai, bus memang dah siap sedia ada tunggu kami. Btw, kami menyewa bus sekolah Teknik Langkawi. *If not mistaken. Bukan amek tau punn. Main naik je. Hahaha. >_<


So, destinasi pertama kami ke kilang gamat. Actually, it supposed to be for the last day baru kami pergi sana. But, driver bus tukar semua plan kami. Like, Errrr ? -.-" Sokaylah, dia lebih arif dengan keadaan kat Langkawi tu kan, kami pun follow jelahh.

Minyak gamat panas. *Tapi tak panas mana punn. But, aku bedal jugaklah dalam dua botol. Hahaha. Sangat murah. RM10 je.

Ebab pun nak shopping jugak. Sakan gila shopping. -_-" Huhuhuhu.

Lepas melawat kilang gamat, kami straight pegi makan. Lapaaaaaa ! 8 jam dalam bus, perut bukan berdondang sayang lagi, siap shuffle noks ! Haha. Siap makan, gerak ke tempat penginapan. Kami check in kat Adina Motel. *Bole google eh kalau nak tauu. Huhuhu. 

Lepas check in is a leisure time ! Aku, ebab, aten nan bella takpegi mana - mana. Kami tidur sampai lebam ! Yelaaa, dua hari pulak tak tidur. Sob sob sob.

So, end of day 1. Wait for day 2 okeyyyy.

See ye in the next entry.
THE END
Wassalam